13 februarie 2017

Relatia Ghita-Lica

Redactează un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinți relația dintre două personaje într-o nuvelă psihologică studiată.                       

Moara cu noroc
de Ioan Slavici

Relația dintre personajele Ghiță și Lică Sămădăul

Considerat precursorul lui Liviu Rebreanu, Ioan Slavici este primul scriitor care demonstrează că sufletul țăranului și al târgovețului nu este nici simplu, nici liniar, ci se alcătuiește ca un spațiu al dilemelor și al zbuciumului dramatic. Astfel, Slavici realizează o deschidere a prozei românești spre psihologic, fiind un creator de personaje memorabile, un observator lucid și moralist cu vocație de pedagog.
Adept al lui Confucius, Ioan Slavici va aplica și în nuvela „Moara cu noroc” principalele virtuți morale analizate de filozoful chinez: sinceritatea, cinstea, cumpătarea, această operă devenind o pledoarie pentru echilibru moral, ințelepciune, respectarea legilor.
Caracterul realist-psihologic al nuvelei reiese din inspirația dintr-o realitate reprezentativă pentru Ardealul de la sfârșitul sec.al XIX-lea, din accentuarea conflictului interior, din prezența unor teme și...

 (pentru a obtine integral lucrarea apasati butonul 'Buy Now")

Pret: 1.00 Euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu